More

    RECENTE POSTS

    Maar Is Het Kunst? Aardbevingsdansen Met Cyborgs

    Moon Ribas is een cyborg. En net als mede-oprichter van de CYBORG FOUNDATION Neil Harbisson, zet zij zich in om mensen cyborgs te laten worden, cyborgrechten te verdedigen en het promoten van het gebruik van cybernetics in de kunst. Voor Harbisson heeft dat nog een praktisch nut. Hij is kleurenblind en via een camera die aan zijn hersenen vastgemaakt is (Eyeborg), kan hij nu kleuren horen. Ribas is echter een beetje doorgedraaid en slaat met dat laatste zinnentje over het gebruiken in de kunst, de plank nogal mis. Ze heeft namelijk bedacht dat het Kunst is om te dansen spastisch te bewegen op de vibraties van aardbevingen overal op de wereld. *kijkt een beetje verbaasd*. Die vibraties komen in real-time, rechtstreeks haar lijf binnen via een permanent aan haar elleboog gemonteerde seismische sensor. *schudt hoofd en zegt ‘jaaaa, jaaaa, dussssss’*. Het resultaat is hieronder te zien. Mocht u uw ogen na het zien van dat filmpje nog niet met bleek uitgespoeld hebben en denkt u nog wel zwaardere kost aan te kunnen? Tjek dan het vooral alleronderste filmpje! Daarin danst Ribas op een door Harbisson gecomponeerde, kleuren-naar-notencompositie. Waarschuwing: inclusief extra-pijn-aan-de-ogen-doend takkengewei dragend hosmohertje.

    Dat was best erg. Toch? Nou, wacht maar. Gaat u er even voor zitten? Want deze. Echt…
    HIER MOETEN ZE ZELF TOCH OOK OM LACHEN??!

    0 0 stemmen
    REET DEZE POTS!

    6 REACTIES

    Abonneer
    Laat het weten als er
    guest
    6 Reacties
    Oudste
    Nieuwste Meest gestemd
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties
    wout
    wout
    10/09/2014 - 15:20 15:20

    Je moet ook wel voorzichtig boren, als je zo’n cameraatje plaatst.

    Illuminatus Magnus
    10/09/2014 - 18:58 18:58

    Catalanen, dat verklaart een hoop.

    Hangmat
    Hangmat
    Gast
    10/09/2014 - 20:08 20:08

    beetje kinderlijk maar wel lievv

    Spuyt12
    Spuyt12
    Gast
    10/09/2014 - 20:12 20:12

    Ja, dit is kunst.

    Betsy
    Betsy
    10/09/2014 - 21:59 21:59

    Performance kunst heb ik altijd een beetje eng gevonden, kunst is af en staat ervoor en je kunt er naar kijken maar wanneer het beweegt en allerlei dingen pretendeert wordt het al gauw een vorm van religie volgens mij.

    Niet gesubsidiedieerde moderne kunst prevaleer ik, vorig jaar in het DIA beacon geweeste en dat is toch wel van een ongekende schoonheid hoor die verzameling die ze daar onderhouden.

    Het PS1 MoMa op Brooklyn laat ik desgevraagd graag links liggen want te veel hipster geneuzel op performance-level kunst.

    Moderne kunst ja, moderne performance kunst een volmondig nee laat maar, op video een kip neuken is gewoon geen kloot aan.

    Susan Heklicht
    11/09/2014 - 16:03 16:03

    Ja jongens, dit is kunst. Moderne dans noemen we dat. Of ook wel “ballet”. Dat is niks voor echte mannen. Alleen vrouwen en homo’s houden zich daarmee bezig.

    Latest Posts

    Account

    U ZEI:

    OOK NIET TE MISSEN