Een jaar geleden kon je geen krant openslaan of een site open klikken of er stond wel een artikel over de virtuele munt Bitcoin in. De reden hiervoor was de enorme waardestijging van de Bitcoin, met als gevolg nog meer waardestijging. Zo rond december 2013/januari 2014 had één Bitcoin een waarde van ongeveer $1000,-. Reden voor heel veel bedrijven om in Bitcoins te springen. Je kan inmiddels zelfs je bezorgpizza/kapsalon met Bitcoins afrekenen (die “s” hier achter Bitcoins is natuurlijk een beetje onzin, want dan moet je wel heel veel kapsalons bestellen). Maar dat was dus vorig jaar. Inmiddels zijn we een jaar verder en zit de Bitcoin al even in een neerwaartse spiraal. Momenteel doet één Bitcoin namelijk nog geen $200,- ($195.78 om precies te zijn). Niemand weet wat de reden hier van is en als je het vraagt aan een deskundoloog, krijg je als antwoord: “Tja, er zijn meer verkopers dan kopers”. Oftewel, het ding is was een hype en zoals het met hypes altijd gaat, verdwijnt de belangstelling vroeg of laat vanzelf. Wat te doen met Bitcoins? Als je ze hebt (en er ongetwijfeld veel te veel voor betaald hebt), dan zou ik ze gewoon nog even vasthouden, maar als je ze niet hebt, is het misschien toch wel interessant om de koers in de gaten te houden. De voorspelling is namelijk dat het ding ooit een keer één miljoen dollar gaat aantikken. Ja, dat lees je goed: één miljoen dollar. Per Bitcoin dat is! Daar valt toch moeilijk tegenop te sparen.
Account aanmaken
Welkom! registreer voor een account
Er zal een wachtwoord naar je gemaild worden
Wachtwoord herstel
Vind je wachtwoord terug
Er zal een wachtwoord naar je gemaild worden
Oh BitCoins, die zijn vast handig om mee af te rekenen bij het interactieve web 2.0 overheidsloket in SecondLife.
De voorspelling is namelijk dat het ding ooit een keer één miljoen dollar gaat aantikken.
Aldus de ‘CEO’ van Xapo, ee ‘BitCoin startup’.
Wij van wc eend …
Vandaar ook drie verschillende links naar die “voorspelling”.
Niet verkopen omdat je er veel voor betaald hebt is geen goed advies. Bij cyclische fondsen is dat misschien nog te verantwoorden maar bij hypes niet.
Het enige wat geldt is:
-Denk je dat de koers omhoog gaat; Houwen die zooi.
-Denk je dat de koers omlaag gaat; Weg ermee (en eventueel later weer eens aankopen)
-Heb je werkelijk geen idee; gooi een muntje op of vraag het je zus.
Door vorig jaar niet voor 10.000 EUR aan Bitcoins te kopen heb ik nu 8.000 EUR bespaard. Wat zal ik daar eens mee gaan doen?..
“So that’s one possible betting scenario:
If you lose your bet, you lose 100%.
If you win your bet, you make 1000%.
That’s a good bet.”
Waarom zit deze man niet aan de roulettetafel zijn spaargeld op 26 in te zetten? Want als ie verliest, verliest ie 100% en als ie wint, wint ie 3600%, dat is een nog veel betere gok.
Bitcoins is precies wat er mis is met de maatschappij: Een valuta waar de werkelijke harde waarde van onbekend is… Dat is met de dollar en Euro ook al tijden zo, en ergens in een klein hoekje lachen volkomen onbekende iemanden zich hartstikke dood om de onozele burger die er gewoon mee betaald. Energie is de nieuwe valuta! kilojoules!
@Reet’s 3 verschillende links: ja, met allemaal dezelfde bron.
Bitcoins zijn kunstmatige schaarste. Schaarse goederen zijn duur, mensen willen bitcoins hebben omdat ze duur zijn, dus bitcoins worden nog schaarser, terwijl het mijnen steeds duurder en onaantrekkelijker wordt. Maar die schaarste is in één keer opgelost zodra mensen de interesse in bitcoins kwijtraken. Originele niet-doorgespoelde drollen van Weirdoinventor zijn ook schaars, dat wil niet zeggen dat ze een miljoen waard gaan worden.
Wat erger is, waardedaling op zich zou weleens desastreus kunnen zijn voor bitcoins, mensen verliezen interesse omdat het geen winstgevende investering meer lijkt te zijn en het mijnen wordt relatief nog duurder dus komt helemaal stil te liggen, wat in eerste instantie de schaarste lijkt op te drijven, maar vooral ook de roulatie naar beneden brengt, en daarmee de interesse.
Dus als je dan goed veel geld hebt zitten in een bitcoin bank, ja dan moet je iets, de interesse aanzwengelen dus. Helaas zal deze boodschap vooral aanslaan bij mensen die al bitcoins hebben, en die dus niet als koper de markt opgaan, maar als verkoper er vanaf blijven. Normaal gesproken is minder verkopers goed voor de prijs van een artikel, maar in dit geval moet de handel blijven rollen om nieuwswaardig te zijn. Zoals gezegd, minder roulatie is minder interesse, en dus juist een lagere koers.
En het klinkt mooi, dat klopt, een miljoen scoren uit een investering van 200 euries. Maar de staatsloterij winnen klinkt ook mooi, en dat is ook niet echt een solide investering.
De bitcoin zal nog wel een paar keer opleven, maar het hoogtepunt hebben we gehad. Het goede moment om in te stappen is al lang voorbij.
“De voorspelling is namelijk dat het ding ooit een keer één miljoen dollar gaat aantikken” Ik adviseer om niet dat soort voorspellingen aan te nemen, doe je eigen huiswerk met betrekking tot bitcoin en de veelal mogelijkheden ermee (de blockchain). Meer informatie kan je ook vinden op https://bitrush.nl/faq