Wie kent hem niet; de beverrat. (Denk aan een combinatie tussen een bever en een rat en dan ben je er wel.) Deze overlastgevende knagers zijn vanaf vandaag hun leven niet meer zeker in zowel Nederland als Duitsland. Ze immigreren als ratten, (of bevers, of beide) en dat moeten we niet willen met z’n allen. Ze vernielen van alles en veroorzaken schade, dus een grote NEIN geldt per direct voor de beverrat. Tijd voor een totale Endlösung!
Nederland en de schnitzelliefhebbende Oosterburen gaan er samen voor zorgen dat er geen beverrat het land meer in komt. Dat doen we niet door grensbewaking in te stellen of een dikke muur neer te plempen, maar door een overeenkomst te tekenen. De pen is soms een machtiger wapen dan een beverrattenval. Daarnaast moeten alle aanwezige beverratten totaal worden uitgeroeid.
Okay, doei
Of nou ja, in het geval van de beverrat is die val natuurlijk een prima middel om in te zetten, zodat het gevangen beest met een luchtdrukpistool om het leven kan worden gebracht. Gegen die Mauer met dat ongedierte. De beverrat kent zijn oorsprong in Zuid-Amerika, natuurlijk sowieso al een bron van ellende, zoals tequila en de Tango. Ze zijn begin vorige eeuw naar Duitsland gehaald om hun puike pelsjes te gebruiken, maar er zijn er uiteindelijk een paar ontsnapt. Oeps. Die zijn zich als ratten gaan voortplanten, want dat doen die beesten, en nu is er geen houden meer aan. Naar verluid kan een vrouwtje in vijf jaar wel 16.000 babybeverratjes krijgen. Dafuq! Dat zijn er bijna negen per dag! Hallo. Een Romagezin is er niks bij. Tijd om in te grijpen dus, voordat er geen Nederland (en Duitsland) meer overblijft. Alleen hele foute mensen dragen tenslotte nog bont.
Endlösung
Omdat we in geen decennium meer een fatsoenlijke winter hebben gehad, is de beverrattenpopulatie fors toegenomen en ze immigreren zich vanuit Duitsland het apenlazerus. Dat is niet fijn voor landbouwgebieden, omdat ze bijvoorbeeld in de oever een gaaf hol gaan graven. De landbouwmachines die daar overheen rijden, kunnen dan wegzakken en dat zuigt. Uiteraard heeft het jaren geduurd voordat er nieuwe afspraken werden gemaakt tussen Duitse en Nederlandse waterschappen, versus andere overheden, omdat er vet veel partijen waren om mee te overleggen. In Duitsland was het bestrijden van de beverrat niet echt een prioriteit, terwijl in Nederland al wel actief gebeverrattenkilled werd. Nu gaat de Endlösung dus echt beginnen! De bedoeling is dat het ongedierte helemaal uitgeroeid wordt, waarna er geen enkele nieuwe beverrat nog voet aan de grond mag zetten. Boem. Zoals Hein Pieper, dijkgraaf bij het waterschap Rijn en IJssel zegt: “Beverratten horen niet in Nederland. Ohne Papiere kommt man nicht rein, ze komen er hier niet meer in.”
“Naar verluid kan een vrouwtje in vijf jaar wel 16.000 babybeverratjes krijgen. Dafuq! Dat zijn er bijna negen per dag!”
Er gaat geen enkel alarmbelletje rinkelen? De cycli gaan wat sneller bij ratten dan bij mensen, maar een volledige zwangerschap (van gemiddeld een negenling) in Ă©Ă©n dag is voor zoogdieren toch echt fysiek onmogelijk. Wellicht hebben ze het over het (theoretisch) maximale aantal nakomelingen, inclusief betachterkleinkinderen en ervan uitgaande dat iedere nakomeling de vruchtbare leeftijd haalt.
Ik trek mijn commentaar terug. Als een mens het hele album van Beyoncè binnen 24 uur 180 keer kan beluisteren, dan kan een beverrat ook binnen die tijd 9 babies produceren. Ik ben gewoon ouderwets met mijn mening over het bestaan van natuurwetten.
Dus dé Endlösung voor invasieve exoten met explosieve aanwas is om ze met klemmen te vangen en op te eten, net als beverratten?
Dnak voor de inspiratie voor een toekomstig WakkerPedia-lemma!
/Al wat meer nieuws over de M1nd-aangifte van afgelopen november, trouwens?
Dat ze geen roofdier introduceren dat die ratten killed, verbaast me. De haai of orca of zo.
Hoe smaakt beverrat eigenlijk? (Eat a bever!)
En ook de vacht schijnt de moeite waard te zijn dus dit betaalt zichzelf gewoon terug.
Wel even netjes afmaken natuurlijk. Niet met een luchtbuks want dan zit er een lelijk gat in je bontmuts. Vergassen is meest diervriendelijk en CO2 tast de smaak niet aan.
Oh ja, van die tandjes kun je leuke sieraden maken.
Waarvan akte
Hoe smaakt beverrat eigenlijk?
Ga naar een Belgisch restaurant en bestel “waterkonijn”. Eet het en je weet het.
/Het smaakt naar verse vis.
Ik had “Het smaakt naar verse vis” eerder verwacht onder “Eating a beaver; how does it taste?”
Maar waterkonijn is muskusrat en dat is een andere knaagdier familie toch? Daar zal toch wel een smaakverschil uit voortkomen.
De meeste knaagdieren zijn best lekker, hoewel ik bij hamster altijd het idee heb dat je erg veel moeite moet doen voor een klein hapje.
In Vietnam wordt beverrat kennelijk gegeten ondanks het risico dat gal en lever vaak geïnfecteerd zijn met nare bacteriën (maar ja, daar eten ze alles wat kruipt, zwemt, vliegt of blaft).
Waterkonijn kan volgens mij beiden zijn, en waarschijnlijk meer.