Als je ouder wordt kan het grote aftakelen beginnen. De ene krijgt oorhaar, de andere vindt zichzelf terug in de voortuin in een plasje kots, kwestie van keuzes zullen we maar zeggen. Zo ben je getrouwd met meerdagelijks batsen, zo ga je in een tuinhuis aan de hand horeca.
Wat de tand des tijds doorgaans beter weet te doorstaan zijn gerechtelijke uitspraken. De gemiddelde Rechtenstudent zal nu beginnen over de Hollende Kleurling (1977) Haviltex (1981) en het Kelderluikarrest (1965). Nu waren er in die tijd nog geen automatische XML koppelingen waardoor heel oude arresten in veel gevallen op papier met de hand geschreven zijn. En de Hoge Raad is bezig om alle (nog) relevante arresten te digitaliseren en te publiceren. Zogeheten mijlpaalarresten (Tox, is dit codetaal?) En terwijl ze richting de eerste 1000 digitaliseren lichten ze regelmatig eentje uit op de side. Ook voor de niet-beffende medemens interessant leesvoer.
Ok, ik dacht bij het lezen van de titel eigenlijk direct aan de voorzitter van de hoge raad die op zijn laatste werkdag nog even relevant was met zijn urgenda uitspraak en van alles in het Evrm zag dat in de jaren 50 van de vorige eeuw nooit beoogd was.
Een soort variant van op je laatste werkdag op de weg naar buiten alle toegangsdeuren dichtlassen en zeggen veel succes nog morgen he.
Toch lekker leeschvoer. Ook als de Hoge Raad straks ipv XML aan de Json gaat, komt alles nog sneller naar het bejaardentehuis.
<i>”de andere vindt zichzelf terug in de voortuin in een plasje kots”</i>16 is ook al “ouder”?
Ja, dat is de leercurve, als je het na je 40e nog steeds doet kun je vragen gaan stellen.