Na de aanslag in Parijs van deze week zullen jullie, lieve Retecoollezertjes, vast denken: Ojee, wat moeten we nu doen? Geen paniek: we spraken met Generaal B.D. Bloemkolen, de man die tot enkele jaren terug het Hoofd was van de MIVD. Generaal Bloemkolen, wat kunnen onze lezertjes allemaal doen? “Nou het helpt om waakzaam te zijn. Dus gewoon de wekker zetten en op tijd opstaan. Terroristen slapen altijd uit, dus die slag hebben we dan al gewonnen. Maar je kunt nog meer doen! Als er een auto met vreemde kentekens in de straat staat, of met van die pluche dobbelstenen aan de achteruitkijkspiegel, of als iemand midden in de winter nog op zomerbanden rondrijdt, dan is dat verdacht. Dan dien je onmiddellijk 112 te bellen. Maar het gaat veel verder dan dat! Als de beveiliger van je werk, en dat zijn meestal mensen met andere pigmenten dan u en ik, voor de zoveelste keer nauwelijks naar je toegangspas kijkt, dan wéét je gewoon dat er meer aan de hand is. De wijze les van deze week is om goed na te denken over afspraken in je agenda. De redactie van Charlie Hebdo werd overvallen tijdens een vergadering. Die is vaak op dezelfde tijd. Maar regelmaat is snoep voor terroristen. Nu hecht ik zelf enorm aan een regelmatige stoelgang, maar dat is bijna heulen met de vijand. Dus terwijl wij nu elkaar spreken zit ik het al uren op te houden. Pas als we allemaal even dat beetje extra doen zal het terrorisme geen kans krijgen.”
Account aanmaken
Welkom! registreer voor een account
Er zal een wachtwoord naar je gemaild worden
Wachtwoord herstel
Vind je wachtwoord terug
Er zal een wachtwoord naar je gemaild worden
Je mag van Peter Buwalda geen grappen maken over bloemkolen.
“De privacyregels zorgen ervoor dat veiligheidsdiensten kostbare tijd verliezen. Er worden allemaal barrières opgeworpen om verschillende databases met elkaar te verbinden. Dat kost tijd. En tijd is veiligheid.”
–
Punt 6 en 7. Tja. Met al die anti privacy maatregelen was dit natuurlijk nooit gebeurd, dan hadden politie, justitie en de veiligheidsdienst die lui al jaren in het vizier gehad.
Ow, wacht.
Lees in dat licht vooral ook deze column op Bright: http://t.co/ZYcuTfnRdX
Niks aan de hand mensen, Rutte zegt dat het goed is.
http://www.government.nl/news/2015/01/08/rutte-keep-your-hands-off-our-freedom.html
Of zou ie de politieke vrijheid bedoelen om de privacy om zeep te helpen?
Cobelenswordt misschien verkeerd gequote en de MIVD heeft onder zijn bewind ontzettende fouten gemaakt, Heel de AIVD vind dat ook.
Cobelens wordt misschien verkeerd gequote en de MIVD heeft onder zijn bewind ontzettende fouten gemaakt, Heel de AIVD vind dat ook.
Op het einde komt de aap uit de mouw:
“De privacyregels zorgen ervoor dat veiligheidsdiensten kostbare tijd verliezen. Er worden allemaal barrières opgeworpen om verschillende databases met elkaar te verbinden … Het moet sneller en makkelijker worden om gegevens van de Belastingdienst, trajectcontroles en beveiligingscamera’s met elkaar te verbinden … Dan is de kans dat je hem tijdig in het vizier krijgt een stuk groter dan wanneer je eerst een handtekening moet vragen om hem te mogen afluisteren.”
Let op mijn woorden: bnne twee decennia is e een grote aanslag gepleegd door of met hulp van medewerkers van de een of andere inlichtingendienst. Of een dokter, of een kassajuf bij de Albert Heijn, iemand in ieder geval die zonde vragen alle databases binnen mocht. Het duurt na de aanslag overigens waarschijnlijk wel 25 jaar voor naar buiten komt hoe die daders dat nou allemaal wisten. Want ja, wat er bij de overheid gebeurd, dat is natuurlijk allemaal we geheim, exact tegengesteld aan hoe een democratie zou moeten werken.
*binnen, *er, *zonder, *gebeurt, *wel.
Dus terwijl wij nu elkaar spreken zit ik het al uren op te houden.
Wat een ontzettende shitpost dan eigenlijk.
En het is zo simpel.
Amerika houd al jaren van al onze data een kopietje bij. Als we nou eens, als wederdienst voor het afnemen van die vliegende bakstenen van ze, vragen of ze ons even dagelijks een extractje doormailen van alle gecorreleerde data… dan zijn we er al.
Hoeven we niet onze eigen privacy regels te negeren.