Sta ik godverdegodver net de wintertracks onder de Retecool tank te lepelen, komt Der Webmeister met een zomerhit binnen.
Van Flepz gekregen. Of we die even online willen rammen. Ali van Leeuwen en de Placenta’s moet een echte topper gaan worden.
Het deuntje komt mij vaag bekend voor (kuch) Maar die Clip! Die wijven! Die zingende totempaal. Echt! Gast! Dit is een regelrechte commercial ter bevordering van de anticonceptie. Ik vraag u in de comments te vertellen wat er aan het einde gebeurd, want erg lang heb ik het niet volgehouden. Ik ben even een emmer en een dweil gaan halen
Account aanmaken
Welkom! registreer voor een account
Er zal een wachtwoord naar je gemaild worden
Wachtwoord herstel
Vind je wachtwoord terug
Er zal een wachtwoord naar je gemaild worden
Ik kan niet ffwd doorspoelen en dergelijke dus ik ben niet tot het einde gekomen.
Mijn potentie is zoek dus ik ben ook niet op het einde gekomen. En zo snel plaats ik verdomme ook geen reacties.
Ah op de youtubes kon ik het geluid uitzetten en afwachten wat er aan het einde zat. Ik kan verklappen dat er nog special effects komen!
Ik hoop voor hem dat zingen alleen een hobby is..
Zo’n videoclip is trouwens ook helemaal niet duur qua financieel geld.. al vanaf €175 jonguh! Nou vermoed ik dat dat gewoon een opname is van jezelf in de studio (waar je dan toch al €1350 voor een nummer aan het aftikken bent – wat ik dan wel weer snap, want als je dit zonder autotune moet aanhoren zou ik daar ook extra voor rekenen.)
Jammer genoeg kan ik niet de seconden weergeven maar als iemand zingt dat niemand zo vrolijk is als hij en vervolgens een verwrongen bek trekt alsof lijn 5 twee keer over hem heen is gegaan, dan weet ik tot ongeveer waar ik het met moeite trok.
Volgens mij willen die wijven gewoon door hem op hun bek geslagen worden.
/crosstopic
EN NEE, IK GA GEEN URL’S LINKEN WANT DAT LUKT TÓCH NIET!!!
Nou vergis je niet in deze act hoor. Halverwege hebben we bijvoorbeeld een heel futuristische transportatie naar een toon hoger! Niet zomaar, zelfs alle instrumenten en de zang doen mee! Het meisje in de roze negligé gaat daarna nog meer schokkende bewegingen maken! Het meisje in het blauwe t-shirt lacht daarbij zelfs even gemeend! Als klap op de vuurpijl hebben we aan het einde dan de blur out, want fade outs zijn zo 2001… Deze klip is echt top!
raah…
Was je het woord modulatie kwijt?
Ik hoop maar dat ie een grote lul heeft want verder zit het hem niet mee in het leven.
@ ome MC, modulatie is echt wat anders. Dat is het ene superponeren op het andere. Zoals FM, frequentie modulatie. Welke sufferd bedacht heeft dat woord te gebruiken bij een toonsverhoging…. die heeft blijkbaar een berg achteloze volgelingen gekregen. Ik denk dat jij transponatie bedoelt, maar dat woord vond ik te oubollig voor nu.
Die sufferd leefde wel een dik honderd jaar voordat men met modulatie van radiogolven begon, maar goed…
Nu moet ik het toch even voor McH opnemen, hoor.
Hier teringbibber!
Ik kan het wel uitleggen maar hier staat het gewoon http://nl.wikipedia.org/wiki/Modulatie_(muziek) (en ik ga af op jullie verhaal want geluisterd heb ik niet)
Als je het echt wil weten dan koppiepeest je maar want ik word helemaal whatever van dat niet functioner0nd systeem hier.
Dan kan het er nog zo gelikt uitzien maar ik wil nog steeds versie 6 terug!
Dnak blokhut
yw
Wat dan wel weer guitig is, op mn android tablet kan k wel doorspoelen en zie ik de secondes ook gewoon staan. Op de ipad niet…
@blokhut: ik zei toch hele berg achteloze volgelingen 🙂 moduleren betekent oorspronkelijk in het frans “voordragen” (bij een feest, dus een soort van ‘opstapelen’ op de feestvreugde dus) en in latijn trouwens zelfs “maat houden”… Moduleren in de natuurkunde is opstapelen/superponeren/instoppen etc.., daarna kun je het weer demoduleren, en dan haal je het er weer uit/af.
Eigenlijk zou het dus in de muziek dus gebruikt moeten worden bij bijv. een blazersectie; “we gaan de blazersectie moduleren op het nummer”, en “aan het einde demoduleren we die er weer af.” Het heeft dan ook echt geen reet te maken met toonsverhoging, dat is transponeren, maar daar wordt het woord moduleren idd helaas wel voor gebruikt. Ik moest er ooit 5 bands geleden nog om lachen, inmiddels vind ik het stom.
neemt trouwens niet weg dat er in dit nummer weldegelijk een heuze transportatie plaatsvindt naar een toon hoger! far out. Gewoon helemaal draaien, dan snap je het pas.
Transponatie als term ken ik niet. Verwant aan transponeren vermoed ik, en dat is simpelweg het *omzetten* van een stuk van één toonsoort naar een ander (meestal de bladmuziek) – wordt in ieder geval niet gebruikt als term om halverwege het stuk van toonsoort te veranderen: dat is toch echt een modulatie.
Nu kan ik wel wéér MvH gelijk gaan geven…….dus dan doe ik dat maar ook!
Transponeren pleegt men te doen om de zanger/zangeres een nummer te laten zingen die het niet in de originele toonsoort kan; of inderdaad het stuk aanpassen zodat bijvoorbeeld een blazerssectie ook mee kan spelen. Dan heb je toch altijd weer te maken met die achterlijke Bes-instrumenten.
En daar moet je je als gitarist/toetsenist dan weer aan gaan zitten aanpassen.
Voor de gemakzuchtigen onder ons – en ik noem geen namen – is er op gitaar het capodastertje en de moderne electronische toetseninstrumenten hebben natuurlijk allemaal een transposefunctie aan boord zodat je lekker in C kunt blijven spelen zoals je dat geleerd hebt met Au Clair de la Lune.
Nou kan je wel lekker gaan zitten schermen met je 5 bandjes maar van muziektheorie heb je weinig kaas gegeten, Bibber.
v=c
tsss. schermen? waar heb je het over. transponeren is van toon veranderen. Je zegt het net zelf, en dan denk je nog een punt te maken? Ik zou zeggen moduleer dan maar lekker een paar rondjes in de oefenruimte naar jouw persoonlijke hoogtepunt 😉
@Blokfluit: En WAAR heb ik gezged dat het woord niet gebruikt wordt? Ik zei dat het woord van origine niet klopt… en dat doet het nog steeds niet… laten we er maar over ophouden, straks lijkt dit nog een topic te zijn wat over muziek gaat.
Het heet wikipedia en het is iets moois, zeker als je moeite hebt om definities te onthouden.
“Dan heb je toch altijd weer te maken met die achterlijke Bes-instrumenten.”
Ja, want de Es-, en F-instrumenten bestaan niet 😉 Maar verder zijn dat inderdaad de hoofdrenenen om te transponeren. Een derde reden is natuurlijk om een compleet andere gevoel aan een nummer te geven (een Am naar Cm transponeren kan best fijn zijn als je het niet compleet depressief wilt hebben. Bovendien kunnen dan die achterlijke Bes-instrumenten meteen meespelen)
Ik zal voortaan proberen completer te zijn maar dan wil ik ook gelijk meedingen naar de NS-Publieksprijs 2015.